11.2.07

(nie)pradažny miensktrans

Ad 17 liutaha admianiajucca liabisckija maršruty 114 i 124: Lošyca i Landera — handliovy komplieks “Aeradromny”.

Zvyčajna skupy na novyja maršruty kamunaľnaha transpartu, Mienskrans paślia adkryćcia “Aeradromnaha” padaryŭ jamu až dva.Taho samaha transpartu, jaki, jak nie stamlialasia spraviadliva paŭtarać kiraŭnictva Miensktransu, vykonvaje sacyjaľnyja funkcyji, što dazvaliaje jamu być pradvyznačana stratnym i pierapoŭnienym.

Samaje boľšaje, da čaho prydavalisia hetyja mašruty — padjechać da prypynku z boľšaj koľkaściu transpartu. Nia dziva, što pasažyraŭ bylo vobmaľ. A jeździć z Lošycy ci Kurasoŭščyny ŭ takija daliokija zakupy ŭ ardynarny handliovy centar u industryjnaj zonie vyhliadala troški varjactvam.

Viadoma, chacielasia b, kab Miensktrans čujna reahavaŭ na novyja kropki pryciahnieńnia mieścičaŭ, adnak zapadozryć jaho ŭ hetkaj aperatyŭnaści padstavaŭ niama.

Užo koľki hadoŭ Miensktrans nia moža advažycca na «lišni» prypynak da Bigzza i Ekspabiela, a biezmašynnyja mienčuki cuahnuć klunki dy torby piecham da Mirašničenki, abo addajuć hrošy pryvatnym, chaj daražejšym, alie zatoje ŭvišniejšym pieravozčykam.

Nuľ reakcyji ŭ Miensktransa i na źjaŭlieńnie hipera “Prostore”. Aŭtobusy na prypynku kalia jaho spyniajucca hetaksama, jak i ŭ časy, kali na hetym miescy bylo pustoje polie. Z prypynku “Jasienina” pa praspekcie Dziaržynskaha možna vyjechać toľki na redkim 104-m i 28-m. Mima pranosiacca 30-ka, a taksama 90-ty i 514-ty. U 2-ch prypynkach ad hipermarkieta abryvajecca maršrut 116-ha. Voś i jduć hrošy nia viečna biednamu Miensktransu, a maršrutkam i Bahdanam.

Zrešty, na 60% Miensktrans datujecca ź mienskaha biudžetu. Tak što jaho niepavarotlivaść i chiby apločvajem, u tym liku, i my.

No comments: